Kõik uudised

Kaitseministeerium tunnustas Merkot riigikaitsjate toetajana

18. juunil toimunud pidulikul tänuüritusel tunnustasid Vabariigi President Alar Karis, kaitseväe juhataja kindral Martin Herem ja kaitseminister Hanno Pevkur ettevõtteid, tööandjaid ja asutusi, kes Eesti riigikaitsjaid toetavad. Teiste seas pälvis tänukirja Merko.

Eesti Kaitseministeerium tänas Merko Ehitus Eestit silmapaistva panuse eest riigikaitsesse, andes üle „Riigikaitsjate toetaja“ hõbetaseme tunnustuse. Riigikaitsjate toetaja tunnustus on ametlik kaitseministeeriumi teenetemärk.

Merko aitab Eesti kaitsevõime tõstmisele kaasa eelkõige sellega, et teeme oma igapäevatööd parimal võimalikul moel. Me loome oma tööga ehk hooneid ja rajatisi ehitades võimalusi selleks, et Eesti riigi kaitsjad saaksid teha oma tööd parimal võimalikul moel – et nende töökeskkond oleks võimalikult mugav, füüsiline ruum kaasaegne ja tingimused kaitsevõime arendamiseks parimad võimalikud.

Oleme läbi aegade ehitanud väga erinevaid riigikaitselisi objekte nii Ämaris, Tapal, Jõhvis ja Võrus kui ka teinud töid Nursipalu sihtmärgialal. Merko ja meie hea partneri GRK koostöös on valminud kaasaegne piiritaristu Eesti kagupiiri esimestel etappidel – kokku üle 60 kilomeetri. Ka hetkel on Merkol töös mitmeid riigikaitselisi objekte. Teeme tööd alati pingutades – nii oleme pälvinud tunnustusi mitme kaitsevaldkonna objekti tähtajast varasema valmimise puhul.

Toetame, tunnustame ja julgustame ka oma töötajaid panustama riigikaitsesse. Olime esimese 63 Eesti ettevõtte seas, keda Kaitseväe peastaap tunnustas otsuse eest säilitada kaitseväe õppuste ajaks oma töötajate sissetulek. Selle juba 2018. aastal tehtud otsuse järgi tagame kõigile oma töötajatest reservväelastele ja Kaitseliidu liikmetele õppustel osalemise ajal nende töölepingujärgse tasu ja kõik kokkulepitud soodustused.

Merko töötajad hindavad riigi kaitsmise vajadust väga ja on vaatamata pingelisele töögraafikule leidnud alati aja, et osaleda reservõppekogunemistel või läbida kohustuslikku ajateenistust. Ka ettevõtte juhid on osalenud riigikaitse erikursustel, et saada juurde teadmisi, kuidas nii riigi kodanikuna kui ka tööandja ja ettevõtjana riigikaitsesse panustada.