Kõik uudised

Ehitame City Plaza 2 ärihoone

Eile, 5. septembril sõlmisime Estconde Invest OÜ-ga projekteerimis- ja ehituslepingu büroohoone rajamiseks Tallinnasse Gonsiori ja A. Laikmaa tänava nurgal asuvale Tartu mnt 1 kinnistule.

Kunagisesse Eesti Kunstiakadeemia asukohta kerkib 101 meetri kõrgune ning 28 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega kõrghoone, mis hakkab kandma City Plaza 2 nime. Kõrgtorni kõrvale rajame keskuse madalamad osad – Gonsiori tänava ja A. Laikmaa tänava nurgale kuuekorruselise büroo- ja äripindadega hooneosa ning A. Laikmaa tänava äärde neljakorruselise büroopindadega hoonemahu.

Ehitame lepingu mahus valmis kaasaegse ja mugava A klassi büroopindadega ärikompleksi, hoone toimimiseks vajaliku infrastruktuuri ja ümbritseva territooriumi koos hoonetevahelise linnaväljakuga. Projekt lähtub keskkonnasäästlikkuse põhimõtetest ja ehitis valmib vastavalt rahvusvahelise jätkusuutlikkuse standardi BREEAM Excellent taseme nõuetele.

Kokku 21 000 m2 suuruse üldpinnaga City Plaza 2 saab olema Tallinna siluetis esimese liini kõrghoone, mis pakub parimaid vaateid merele ja vanalinnale. Jätkusuutliku ärihoone rajamiseks on arendaja otsinud kõige säästlikumaid lahendusi – ärihoone valmib A-energiaklassi nõuetele vastavalt, sellesse on planeeritud energiatõhusad lahendused, kasutatakse efektiivseid kütte- ja ventilatsioonisüsteeme ning katustele on paigaldatud päikesepaneelid.

Hoone planeerimisel on pandud rõhku büroopindade kasutajate maksimaalsele mugavusele. Töökeskkond saab uues keskuses olema kaasaegne ja tervislikku elustiili toetav, hoonesse tuleb Eesti suurim sise-rattaparkla, kus on ruumi enam kui 200 jalgrattale. Autode parkimiskohti on keskuses 160.

Kompleksi arhitektuurse lahenduse on loonud Alver Arhitektide büroo arhitektid Andres Alver, Tarmo Laht, Sven Koppel ja Kristjan Värav. Tööd kestavad kolm aastat ja neli kuud ning hoone valmib 2028. aasta jaanuaris.